larger smaller normal text version of this page
Vertalingen: en

phpList documentatie

phpList installeren


Korte instructies

Als u bijwerkt van een oudere versie van phpList, bekijk dan Bijwerken naar de laatste versie.
Als u problemen tegenkomt tijdens de installatie, kijk dan eens naar PhplistProblemenOplossen.

phpList installeren in enkele stappen:
 1. Pak de gedownloade bestanden uit. Zorg er zeker voor om "aanmaken van mappen" te gebruiken bij het uitpakken.
 2. Dit zal een map creŽren genaamd phpList-x.y.x waar x.y.z de versie is die u heeft uitgepakt.
 3. In deze map zal er een submap public_html zitten die de map "lists" bevat. Upload de "lists" map naar een map die toegankelijk is via het web. De rest van de bestanden zijn enkel ter referentie en zijn niet nogig om phpList te laten werken.
 4. Maak een database voor phpList
 5. Configureer phpList door het config.php bestand in de lists/config map te openen in uw favoriete tekstbewerker. Zie Configuratie (Nederlands).
 6. Ga naar de URL van de lists/admin map van uw phpList installatie. een installatie-wizard zal u door de rest helpen.

Voorbeeld
Als uw website http://www.mijnsite.be gelinkt is aan de map /home/michael/www/, en u heeft de Phplist bestanden in /home/michael/www/lists/ geplaatst, dan zou u naar
http://www.mijnsite.be/lists/admin/ moeten gaan.

Uitgebreide versie

 1. Download de phpList bestanden van de phpList website. Het us aangeraden om de laatste stabiele versie te gebruiken, tenzij u geÔnteresseerd bent in het beta-testen (wat ook goed is om te doen).
 2. Het bestand is een *.tar.gz bestand, wat betekend dat het een gecomprimeerd bestand is dat u moet uitpakken. Windows gebruikers kunnen een programma als Winzip, 7zip of Winrar gebruiken om dit te dien. Zorg er zeker voor dat het programma (onderliggende) mappen mag aanmaken.
 3. Upload de inhoud van de lists map, welke u kunt vinden in de public_html map van de uitgepakte broncode, naar uw web-map (iets als www of public_html, bijvoorbeeld www-data in debian, apache bij redhat linux); of een sub-map van deze als u dat wenst.
 4. Maak de database voor phpList aan. Als u kunt, gebruik dan phpmyadmin hiervoor, maar u kunt het natuurlijk ook van de prompt doen. Als uw host u niet toelaat een nieuwe database aan te maken, maak u geen zorgen - u kunt altijd een bestaande gebruiken een een prefic definiŽren voor de phpList tabellen in het config.php bestand zodat er geen conflicten tussen namen zijn.
  U moet ook een gebruiker hebben (of aanmaken) met genoeg permissies voor phpList om de database te gebruiken; deze gebruiker heeft alle gebruikelijke permissies nodig voor het lezen, schrijven, wijzigen en verwijderen van records, alsook voor het aanmaken van tabellen (wat de installatie-wizard zal doen);
 5. Met een eenvoudige tekstbewerker (zoals Kladblok) opent u het config.php bestand in de lists/config/ map en configureer phpList naar wens. Dit kan een tijdje duren. Voor gedetailleerde instructies over hoe dit bestand te configureren, zie phpList configuratie (Nederlands).
 6. Ga met je browser naar de webmap waar de phpList backend zich bevindt , bijvoorbeeld: http://www.mijnsite.be/lists/admin/. Dit zal het initialisatieprocess starten.
 7. Volg de instructies van de wizard.

OpenBSD
Marc Balmer onderhoudt de OpenBSD versie van phpList. OpenBSD gebruikers kunnen eenvoudigweg pkg_add phpList om phpList op hun systeem te krijgen.

Gerellateerde onderwerpen

CategoryDocumentation
Page was generated in 0.0586 seconds